torsdag 29 september 2011

Uppgift reklambild

Jag har tänkt att göra en reklambild för ett par kängor, som riktar sig till tjejer i åldrarna 13 - 18 typ. Bakgrunden på annonsen ska vara lite höstig, typ röd, gul, orange eller ljusblå, sen ska jag ha två, tre bilder som passar till färgen oså på skorna och skriva något, vet inte riktigt vad än. Jag tycker nog att reklamen skulle passa bäst i en dagstidning eller tjejtidning.. Har inte skissat klart riktigt än, men bild kommer snart : )

4 kommentarer:

  1. Ja vad bra det blev!! Jag kan se bilden framför mig. Vilka känslor kommer du att knyta an till för att de skall lockas att köpa dina kängor. Är det trygghet, stil, lyx.....det blir spännande att se dina skisser!!

    SvaraRadera
  2. hm..stil och ungdom tror jag :) men jag ska jag ha för text på reklaminslaget? Ska jag skriva pris och så eller bara saker som berättar hur bra skorna är? vad ska man skriva för att övertyga om att skorna är bra? :)

    SvaraRadera
  3. Det är inte alltid som priset är med på en reklambild. Titta på hur andra gjort reklam för skor, mest gäller det att övertyga köparen att om man köper skorna så mår man lika bra som personen på reklamen verkar göra. Det är en känsla du skall förmedla i bilden, om du använder stil och ungdom så riktar du dig helt enkelt mot de som tycker om detta. Hur har du tänkt att bilden skall se ut, har du någon som kan vara statist eller kan du vara det själv? Hur skall omgivningen runt skorna se ut med tanke på "stil" och "ungdom" som du tänkte dig?

    SvaraRadera
  4. okej, tror jag fattar :) Ja, statist har jag, men ska hela personen synas eller bara skorna? och omgivningen ja..kan den vara lite höstig med typ löv och så?

    SvaraRadera